این روزها به وفور درباره دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی آنلاین، تبلیغات اینترنتی و خیلی موارد دیگر که به موضوعات بازاریابی، اینترنت و دیجیتال باز می گردد، مطالبی شنیده یا نوشته می شود. در این مطلب از شرکت دیجیتال مارکتینگ ایران رسان میخواهیم به دیجیتال مارتینگ چیست؟ بپردازیم. در سال های اخیر، بازاریابی آنلاین به یک مساله بزرگی مبدل شده که بسیاری از شرکت ها برای رونق کسب و کار و افزایش مشتریان وفادار، تلاش خود را برای به روز بودن و استفاده از راهکار ها و تکنیک های بازاریابی و دیجیتالی به کار گرفته اند. در حال حاضر، استفاده از اینترنت نسبت به دهه های گذشته رو به افزایش بوده و شمار زیادی از مردم برای گذران زندگی خود (خرید مایحتاج زندگی، خورد و خوراک، پوشاک و…)، از اینترنت نیز استفاده می کنند. به صورت کلی، بازاریابی یک پل ارتباطی با کاربران، در مکان و زمان درست می باشد که بر اساس جستجو در اینترنت، آن ها را به هدف نهایی سوق می دهد. اما واقعا منظور از دیجیتال مارکتینگ ۳۶۰ چیست؟ وظیفه دیجیتال مارکتر چی هست؟ فرایند و تکنیک دیجیتال مارکتینگ چیست و خیلی از سوالاتی که شاید برای بسیاری از شما عزیزان پیش بیاید؛ پس، در ادامه مقاله ایران رسان همراه ما باشید تا به صورت جامع، اطلاعاتی را درباره دیجیتال مارکتینگ برای شما بازگو نماییم.
منظور از 5D در دیجیتال مارکتینگ چیست؟
برای فهم و درک بیشتر استفاده از دیجیتال مارکتینگ هر کسب وکاری، این نکته بسیار حائز اهمیت است که درباره تعاملات مخاطبان، اطلاعات بیشتری را کسب نمایید تا بتوانید با دید بازتری، آن مخاطب را مدیریت و راهنمایی نمایید.
دیجیتال مارکتینگ امروزی، بیشتر درباره انواع مختلفی از تعاملات مخاطبین نسبت به ایمیل یا وب سایت صحبت می کند.در واقع، digital marketing شامل مدیریت و مهار این 5d از دیجیتال می باشد. این 5d یک فرصتی برای صاحبان کسب و کار و مشاغل بوده است که بر اساس آن بتوانند نیازهای مخاطبان و کاربران خود را شناسایی نموده و به فروش برند و افزایش درآمد خود بیفزایند.
اما منظور از 5 دیجیتال چیست؟
- دستگاه های دیجیتالی (Digital devices):
برای آنکه یک کاربر با برندی خاص از یک کسب و کار در تعامل باشد، باید آن برند دارای یک سایت یا اپلیکیشن موبایل باشد. در واقع کاربران بر اساس این دسترسی ها می توانند از طرق مختلف مانند تلفن های هوشمند، تبلت، کامپیوترهای رومیزی، تلویزیون و دستگاه های بازی به آن برند از شرکت دسترسی داشته باشند.
- پلتفرم های دیجیتال (Digital platforms):
بیشترین تعاملات برای استفاده از دستگاه های دیجیتالی، استفاده از سیستم عامل ها و پلتفرم هایی است که کاربران از آن طریق می توانند با آن شرکت در ارتباط باشند؛ از مهمترین خدمات و پلتفرم های ارتباطی می توان به فیسبوک، اینستاگرام،گوگل، یوتیوب، توییتر و لینکدین اشاره کرد.
- رسانه های دیجیتالی (Digital media):
استفاده از کانال های ارتباطی مختلف و حتی خریداری شده برای ارتباط بیشتر با کاربران و جذب آن ها به سمت کسب و کار خود. از عمده ترین این رسانه های دیجیتالی می توان به تبلیغات، ایمیل و پیام های ارسالی، موتورهای جستجو و شبکه های اجتماعی اشاره ای داشت.
- داده های دیجیتالی (Digital data):
در داخل هر بیزینسی، عموما یکسری داده از کاربران وجود دارد که از طریق دیجیتال گرداوری شده است و در هر شرکتی نیز باید به صورت سری و محرمانه از آن ها محافظت شود.
- فناوری دیجیتال (Digital technology):
بسیاری از کسب و کارها برای افزایش و ایجاد تجارب کاربری خود از فناوری بازاریابی استفاده می کنند که این فناوری جدا از وب سایت، موبایل اپ، کمپین های ایمیل نمی باشد.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
استفاده از اینترنت، فناوری ها و دیگر رسانه های دیجیتالی که برای حمایت از بازاریابی مدرن روی کار آمده است عموما با اصطلاحات گوناگونی در بین کارشناسان و دانشجویان این حوزه نیز نقل می شود. با این حال، به بازاریابی دیجیتالی(دیجیتال مارکتینگ)، بازاریابی اینترنتی (Internet marketing)، بازاریابی الکترونیکی (E-marketing) و بازاریابی وب (Web marketing) و دیگر اصطلاحات نیز گفته می شود.
به صورت کلی، بازاریابی دیجیتال به هرگونه تلاش یا دارایی بازاریابی آنلاین اشاره دارد. بازاریابی از طریق ایمیل ، تبلیغات پرداخت به ازای هر کلیک ، بازاریابی در شبکه های اجتماعی و حتی وبلاگ نویسی همه از نمونه های عالی در بازاریابی دیجیتال به حساب می آیند. با تمام این روش ها می توان کاربران را متقاعد به خرید نمود.
پس نتیجه میگیریم که بازاریابی دیجیتالی یا (digital marketing)، از تمامی آن 5d و تلاش هایی که آن سازمان برای گرفتن و ماندگار کردن مشتریان بالقوه و هدفمند خود به کار گرفته است، می باشد. تمامی مشاغل برای رونق کسب و کار خود باید از کانال های دیجیتالی مانند موتورهای جستجو ، رسانه های اجتماعی ، ایمیل و سایر وب سایت ها استفاده نمایند. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که در جاهای مختلف می بینید و میشنوید که بازاریابی درونگرا یا inbound marketing با بازاریابی دیجیتالی مانند هم هستند، به نظر شما درست است؟
اگر بخواهیم به این سوال جواب بدهیم باید با معانی بازاریابی و بازاریابی درونگرا بیشتر آشنا باشید؛ ولی در حالت کلی، این دو واژه دارای تفاوت های عمده ای هستند که اگر با صاحبان مشاغل و بازاریابان در گفتگو بنشینید، به این تفاوت ها دست پیدا خواهید کرد.
نقش دیجیتال مارکتینگ بر روی شرکت ها در چیست؟
در بازاریابی سنتی، برای آنکه کار خودشان را به دیگران معرفی نمایند از تبلیغات متنی و چاپ شده، تماس های تلفنی (بازاریابی تلفنی)، بازاریابی حضوری و …. استفاده می کنند؛ در حالی که بازاریابی دیجیتالی، به صورت آنلاین و از طریق اینترنت و دستگاه های الکترونیکی انجام می شود. این مطلب بیانگر آن است که بسیاری از شرکت ها و صاحبان برندها می توانند از طرق مختلف مانند ویدئو، ایمیل، رسانه های اجتماعی، بازاریابی مبتنی بر وب سایت، محصول و مارک خود را به دیگران معرفی نمایند که با این کار، در هزینه های خود هم صرفه جویی به عمل می آورند.
در این مرحله، دیجیتال مارکتینگ برای یک شرکت نقش حیاتی و مهمی را ایفا می کند. در حال حاضر اکثر شرکت ها دارای یک وب سایت می باشند و اگر هم با سایت آشنایی نداشته باشند، باز برای معرفی خود از شبکه های اجتماعی نیز استفاده می کنند. محتوای دیجیتالی (Digital content) و بازاریابی دو مقوله رایجی هستند که مصرف کنندگان کالا ها و کاربران و مخاطبین آن برند، به شرکت مذکور اعتماد می کنند و خرید خود را انجام می دهند.همانطور که متوجه شدید، پروژه دیجیتال مارکتینگ دارای گزینه ها و استراتژی های گوناگونی است که با آن می توانید خود را به روز و معرفی نمایید. البته برای بازاریابی دیجیتالی خود می توانید با توجه به بودجه و نوع شرکت خود، این کار را انجام دهید. در حال حاضر بهترین و راحت ترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ همان گوگل آنالیتیکس و نرخ بازگشت سرمایه (ROI) بر روی کمپین ها می باشد که همان کار بیلبوردها و تبلیغات چاپی را انجام می دهد.
آشنایی با انواع دارایی و اموال بازاریابی دیجیتالی
تقریبا در هر شرکتی، هر چیزی می تواند به عنوان دارایی و اموال DIGITAL MARKETING به حساب آید. خیلی از مردم نمی دانند که در شرکت خودشان چه چیزهایی را باید به عنوان دارایی بازاریابی دیجیتالی در نظر بگیرند و تنها با استفاده از ابزارهای پیشرفته می توانند آن را شناسایی نمایند. در ادامه مثال هایی از دارایی یک شرکت را برای شما بازگو می کنیم:
- وب سایت شرکت
- دارایی های برند مانند لوگو، آیکون و غیره
- محتوای ویدئویی مانند ویدیو، دموی محصولات و غیره
- تصاویر مانند اینفوگرافیک، عکس محصول ، عکس شرکت و غیره
- محتوای نوشتاری مانند پستهای بلاگ، توضیحات محصولات، نمونه کارها و غیره
- ابزارها یا محصولات آنلاین مانند SaaS، ماشین حساب، محتوای تعاملی و غیره
- صفحات رسانه های اجتماعی
همانطور که ملاحظه کردید، دارایی و اموال دیجیتال مارکتینگ بسیار زیاد و البته ساده می باشد که بازاریابان ماهر نه تنها از این دارایی ها برای رونق و مارکتینگ یک شرکت استفاده می کنند بلکه تمام تلاش خود را برای کشف و ساخت یک دارایی بهتر به کار می گیرند.
چطور یک شرکت، دیجیتال مارکتینگ ۳۶۰ را تعریف و تعیین می کند؟
در واقع دیجیتال مارکتینگ ۳۶۰ بر اساس تعداد بیشماری از تاکتیک های دیجیتالی و کانال هایی که با مشتریان در ارتباط است و عموما آن مشتریان بیشترین زمان خود را به صورت آنلاین سپری می کنند، تعریف می شود. از اموال آنلاین هر شرکتی می توان به وب سایت آن شرکت، تبلیغات دیجیتالی، بازاریابی ایمیلی، بروشورهای آنلاین، و غیره اشاره کرد. همانطور که گفته شد، طیف عظیمی از تاکتیک و مهارت نیز زیر چتر دیجیتال مارکتینگ قرار گرفته است. برای راه اندازی یک کمپین فوق العاده در ابتدا یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ یا همان مارکتر (بازاریاب) باید با تمامی اهداف شرکت و برند و خدماتی که قصد بازاریابی آن را دارد ، آشنا باشد و سپس بر اساس کانال های پرداختی و کانال های رایگان می تواند به بازاریابی نیز بپردازد. برای مثال، یک بازاریاب محتوا می تواند به گردآوری و نوشتن یک مجموعه پست درباره مطالبی خاص بپردازد و حتی آن را به صورت یک Ebook (کتاب الکترونیکی) مبدل نماید.در این مرحله، بازاریاب شبکه های اجتماعی می تواند به صورت پولی یا رایگان، این مجموعه پست ها را در اختیار دیگران قرار دهد و حتی بازاریاب ایمیلی هم می تواند به صورت ایمیل، دیگران را از وجود چنین کتابی مطلع نماید. پس همانطور که دیدید، بازاریابی روش های مختلفی دارد که به صورت رایگان یا پولی می توان خدمات و برند خود را به دیگران معرفی نمود.
انواع دیجیتال مارکتینگ
شاید تا الان متوجه شده باشید که از روش های مختلفی می توان بازاریابی را انجام داد، برای آنکه عمده ترین و مهمترین روش های بازاریابی دیجیتالی و آنلاین را بشناسید، با آژانس دیجیتال مارکتینگ ایران رسان همراه باشید.
- سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)
- بازاریابی محتوا (Content Marketing)
- بازاریابی رسانه های اجتماعی (Social Media Marketing)
- پرداخت به ازای هر کلیک (Pay Per Click)
- بازاریابی مشارکتی یا وابسته (Affiliate Marketing)
- تبلیغات بومی ( Native Marketing)
- اتوماسیون بازاریابی (Marketing Automation)
- بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)
- روابط عمومی آنلاین (Online PR)
- بازاریابی درونگرا (Inbound Marketing)
- محتوای اسپانسری (Sponsored Content)
در ادامه تک تک روش های رایج بازاریابی دیجیتالی را برای شما بازگو خواهیم کرد.
بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو یا سئو (SEO)
افرادی که به دنبال دیده شدن سایت خود هستند و تمایل دارند که به صورت رایگان، سایت آن ها برای کاربران به هنگام جستجوی کلمه کلیدی دیده شود، استفاده از search engine optimization یا سئو به آن ها توصیه می شود. Seo یک کانالی هست که می توان به صورت رایگان برای وب سایت، بلاگ و اینفوگرافیک مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از بهینه سازی برای موتورهای جستجو، میزان بازدید، از طریق جستجوهای ارگانیک را بیشتر می کند. در ادامه برای شما سه روش مهمی که می توان از طریق seo ، بازدید خود را چند برابر کنید و در واقع روش های افزایش ترافیک هم به حساب می آیند را بازگو خواهیم کرد:
سئوی داخلی (On page SEO)
تمرکز اصلی سئو داخلی، در واقع به تمامی محتوایی (Content) است که در یک صفحه نوشته شده است. به صورت کلی، کاربران به هنگام پرسش سوال یا با به کار بردن کلمات کلیدی مورد جستجوی خود، بر اساس محتوایی که در سایت خود تولید کرده اند، می توانند صفحه مرتبط را به کاربران در نتایج جستجوی گوگل (SERP) نمایش دهند. پس سئوی داخلی خود را نادیده نگیرید و این نکته را هم بدانید که on page فقط محتوا نیست و دارای یک چک لیست می باشد که در مقالات آتی درباره آن بیشتر توضیح خواهیم داد.
سئوی خارجی (Off page SEO):
این نوع از سئو به تمامی اتفاقاتی که در خارج از یک سایت می افتد تا آن سایت بازدید بیشتری داشته باشد، گفته می شود. در اینجا این سوال مطرح می شود که چه چیزی باعث افزایش بازدید و رنک سایت من می شود و چه کارهایی برای آن بایستی انجام دهم؟ بهترین جوابی که می توان به این سوال داد این است که از لینک های خارجی یا همان بک لینک ها استفاده کنید.
حالا backlink چیست؟ لینک های خارجی، همان لینک هایی هستند که از سایت های دیگر به صفحه ای از سایت شما اشاره دارند یا حتی لینک سایت شما را در صفحه خودشان گذاشته اند. گاهی اوقات شما به ساخت بک لینک می پردازید و لینک هایی را در امضای خود، پروفایل، کامنت ها، محتواهایی که در شبکه های اجتماعی یا به صورت پست مهمان قرار داده اید، نیز می گذارید. تمامی این موارد به سایت شما کمک می کنند تا بازدید و ترافیک بالاتری داشته باشید.
سئوی فنی یا تکنیکال (Technical SEO):
این نوع از سئو به بکند (Backend) سایت یا همان کدهایی اشاره دارد که برای ایجاد یک سایت نوشته و تولید شده اند. تمامی کدهای موجود در یک سایت، فایل های CSS، ساختار داده (Structure Data)، بهینه سازی و کاهش حجم عکس ها و تمامی کارهایی که باعث می شود یک سایت به سرعت مناسبی برای موتورهای جستجو مانند گوگل مبدل شود، سئو فنی نیز می گویند. عموما افرادی که کار طراحی سایت را انجام می دهند یا برنامه نویس نیز می باشند، یا حتی کارشناسان سئویی که با برنامه نویسی آشنایی دارند، می توانند از این نوع سئو برای بازدید بهتر سایت استفاده نمایند.
بازاریابی محتوا (Content Marketing)
بازاریابی محتوایی به تمامی دارایی های محتوا به منظور ایجاد آگاهی از برند (brand awareness)، رشد ترافیک ، lead generation (فرایند تولید و ایجاد مشتریان راغب) گفته می شود. کانال هایی که می توانند در استراتژی بازاریابی محتوا نقش به سزایی داشته باشند عبارتند از:
پست های بلاگ (Blog post):
نوشتن و انتشار مقالات مربوط به شرکت یا کسب و کار،می تواند به رشد و توسعه کسب و کار کمک نماید و حتی با این روش می توانید در موتورهای جستجو، به صورت ارگانیک و بدون هیچ هزینه ای رتبه بگیرید و دیده شوید. هدف از این روش، افزایش بازدید کنندگان سایت و تبدیل بازدید کننده ها به مشتریان بالقوه و راغب می باشد.
کتاب های الکترونیکی و white papers:
کتاب های الکترونیکی یا همان Ebooks، صفحات سفید و فرم های محتوا، از جمله مواردی هستند که کاربران را راغب می کند تا به سایت شما سر بزنند و اطلاعاتی را راجع به حوزه کاری شما دریافت نمایند. خیلی از بازدیدکنندگان در صورت دریافت اطلاعات درست از این طریق، تمایل بیشتری برای مراجعات بعدی پیدا خواهند کرد و اگر سایت شما یک سایت فروش کالا باشد، می توانید فروش چند برابری خود را با این روش مشاهده نمایید.
اینفوگرافیک (Infographics):
گاهی اوقات، کاربران تمایل دارند که به جای استفاده از متن، از تصویری که درون خود دارای متن است و با پسوند jpg یا jpeg و png و.. است، استفاده نمایند. استفاده از اینفوگرافیک ها باعث می شود که بازدیدکنندگان به صورت بصری به عمق یک محتوا پی ببرند و تاثیر شگرفتی در یادگیری نیز دارد.
بازاریابی شبکه های اجتماعی (Social Marketing)
یکی از راه هایی که می تواند به پروموت و افزایش دیده شدن برند شما کمک نماید، استفاده از شبکه های اجتماعی می باشد. با استفاده از محتواهایی که در هر شبکه اجتماعی بارگذاری می کنید به افزایش آگاهی برند، ترافیک بیشتر و تولید لید بالا کمک بسیاری کرده اید. از مهمترین شبکه های اجتماعی که می توانید با ایجاد یک اکانت، برند کسب و کار خود را معرفی نمایید، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- فیسبوک (Facebook)
- توئیتر (Twitter)
- لینکدین (Linkedin)
- اینستاگرام (Instagram)
- اسنپ چت (Snapchat)
- پینترست (Pinterest)
پرداخت به ازای هر کلیک (PPC)
پرداخت به ازای هر کلیک (Pay Per Clicks)، یک روشی است که بر اساس محتوای موجود در سایت و پرداخت به ازای هر کلیک بر روی آن لینک، گفته می شود.هدف از این روش، افزایش ترافیک و روانه کردن کاربر بیشتر برای بازدید از سایت می باشد.
از مهمترین ppc ها می توان به گوگل ادوردز (Google Ads) اشاره کرد. اگر در نتایج گوگل دقت کرده باشید، کنار بعضی از سایت ها یک کلمه به نام AD نیز گذاشته شده است که با کلیک بر روی آن لینک و رفتن به داخل آن سایت، هزینه ای به ازای هر کلیک از صاحبان آن سایت گرفته می شود.
از جمله مکان های دیگری که می توان از PPC استفاده نمود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
پرداخت تبلیغات در فیسبوک:
در فیسبوک، کاربران با پرداخت مبلغی می توانند ویدئو، عکس، اسلاید شو و هر چیز دیگری را که مرتبط با کسب و کار خود است، به صورت یکپارچه و بهینه شده در کانال و اکانت خود ارسال کنند.
کمپین های تبلیغاتی توییتر:
در توییتر، بسیاری از کاربران برای قرار دادن مجموعه ای از پست ها یا نشان های پروفایل و ارسال آن ها به مخاطبین خاص براساس فیدهای جدید، مکانی را با پرداخت مبلغی خریداری می کنند. هدف از این کار، ترافیک بیشتر، افزایش فالوور و تعامل با توییت کردن می باشد.
پیام های اسپانسر شده در LinkedIn:
در اینجا ، کاربران می توانند با توجه به صنعت و پیشینه خود، هزینه ای را ارسال نمایند تا مستقیماً به کاربران خاص و مخاطب اصلی LinkedIn پیامی ارسال شود.
بازاریابی مشارکتی یا وابسته (Affiliate Marketing)
این نوع از تبلیغات مبتنی بر عملکرد بوده و به ازای تبلیغ محصول یا خدماتی در یک وب سایت، میتوان حق کمیسیون نیز دریافت نمود. از عمده ترین کانال هایی که می توان در آن ها این فعالیت را انجام داد می توان به سایت یوتیوب، دیجیکالا و… اشاره ای داشت.
تبلیغات بومی ( Native Marketing)
تبلیغات بومی به نوعی از تبلیغ گفته می شود که با هدف هدایت محتوا و دیگر مطالب غیر پرداختی، که همه در یک مکان قرار گرفته اند، نمایش داده شود. از جمله این موارد می توان به پست های مورد حمایت BUZZFEED اشاره ای داشت. البته خیلی از مردم، انتشار و تبلیغات در شبکه های اجتماعی را جز تبلیغات بومی در نظر میگیرند مانند تبلیغات فیسبوک و اینستاگرام.
اتوماسیون بازاریابی (Marketing Automation)
منظور از اتوماسیون بازاریابی، استفاده از نرم افزاری است که کارهای بازاریابی تکراری را به صورت خودکار و بدون دخالت دست انجام دهد. از مهمترین کارهای اتوماسیون بازاریابی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
خبرنامه ایمیلی (Email newsletters)
استفاده از اتوماسیون ایمیلی، نه تنها به شما این اجازه را می دهد که ایمیل ها را به صورت گسترده در زمان بندی تعیین شده ارسال نمایید، بلکه توسط آن می توانید لیست مخاطبین خود را کاهش یا افزایش دهید.
زمانبندی ارسال شبکه های اجتماعی
یکی از راه هایی که می توان از اتوماسیون بازاریابی استفاده کرد، استفاده از ابزارهای ارسال پست در شبکه های اجتماعی مانند تلگرام، اینستاگرام، فیسبوک، توییتر و.. است. تنها کاری که شما نیاز دارید انجام دهید این است که یک استراتژی درست برای محتوای خود داشته باشید و به جای زمان گذاشتن و ارسال در شبکه های مختلف، از این ابزار به صورت گسترده استفاده نمایید.
گردش کار توسعه lead
ایجاد و توسعه لید در بازاریابی و تبدیل آن لیدها به مشتریان بالقوه می تواند یک فرایند طولانی و البته خسته کننده ای را به همراه داشته باشد. شما می توانید با استفاده ابزارهای اتوماسیون بازاریابی به ارسال ایمیل های خاص لید و محتواهای متناسب با کسب وکار و… بپردازید.ارسال کتاب های الکترونیکی می تواند از مهمترین کارهایی باشد که برای ایجاد lead استفاده نمود.
گزارش گیری و پیگیری کمپین های بازاریابی
کمپین های بازاریابی می تواند شامل تعداد زیادی از افراد مختلف، ایمیل، محتوا، صفحات وب، تماس های تلفنی و خیلی موارد دیگر باشد که پیگیری و گزارش تمامی این موارد به صورت مجزا و دستی، کاری بسیار سخت و طاقت فرسا است.برای راحتی کار می توان از ابزارهایی که کار پیگیری و گزارش بازاریابی را انجام می دهند استفاده نمود؛ عموما رایج ترین ابزارهای بازاریابی tracking، استفاده از گوگل آنالیتیکس نیز می باشد.
بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)
بسیاری از شرکت ها برای ارتباط برقرار کردن با مخاطبان و مشتریان خود، از بازاریابی ایمیلی یا همان ایمیل مارکتینگ استفاده می کنند. با استفاده از ایمیل می توان به ترویج محتوا، تخفیف ها و رویدادها و هر چیزی که باعث می شود که مشتریان به سمت کسب و کار شما نزدیک شوند و با کار شما بیشتر آشنا شوند را انجام داد. از انواع ایمیل ها که می توان در کمپین های بازاریابی از آن استفاده نمود، می توان به :
- خبرنامه های اشتراک بلاگ
- پیگیری ایمیل هایی که بازدیدکنندگان سایت آن را باز کرده اند یا مطالبی را دانلود کرده اند.
- ایمیل های خوش آمد گویی به مشتریان سایت
- ارسال تخفیف به مشتریان وفادار و حتی مشتریان ویژه
- ارسال نکات آموزنده و ایمیل های مجموعه ای برای جذب مشتری
اشاره کرد.
روابط عمومی آنلاین (Online PR)
روابط عمومی آنلاین یا همان (online pr)، یک عمل امن و مطمئنی برای بدست آوردن یک پوشش آنلاین با استفاده از انتشارات دیجیتالی، محتواهای سایت، بلاگ و غیره است. این روش آنلاین مانند حالت سنتی خود بوده و در فضای وب و دیجیتال انجام می شود. از بیشترین کانال هایی که می توان برای ارائه خدمات pr ، استفاده نمایید می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ارتباط با خبرنگاران از طریق شبکه های اجتماعی
صحبت کردن با خبرنگاران و روزنامه نگاران در توییتر یکی از بهترین راه ها برای کسب اطلاعات و رونق دادن شرکت و برند می باشد.
نوشتن نظرات آنلاین درباره کسب و کار شما
یکی دیگر از کارهایی که می توان مشتریان را به مشتریان وفادار مبدل کرد، اجازه اظهار نظر دادن به کاربران درباره برند و شرکت می باشد. نباید نظرات منفی و بد را از دیدگاه ها پاک نمود و باید اجازه داد که مردم بر اساس نظرات نوشته شده به سمت کسب و کار شما بیایند و خودشان ترجیح دهند که از کالا یا خدمات شما استفاده کنند یا خیر. حتما از نظرات کاربران و رقبا، برای بهتر کردن برند خود استفاده نمایید و اجازه نظر دادن را از کاربران نگیرید. استفاده از نظرات میتواند یکی از بهترین بازاریابی ها برای معرفی برند و شرکت باشد.
بازاریابی درونگرا (Inbound Marketing)
بازاریابی درونگرا، اشاره به روشی از بازاریابی دارد که برای جذب و مشتاق کردن مشتریان به کار می رود. از این طریق می توان کاربران عادی را به مشتریان بالقوه و وفادار تبدیل نمود تا مدام برای خرید های خود، از شرکت شما استفاده نمایند و حتی آن را به دیگران هم معرفی نمایند. (یکی از بهترین راهها برای بازاریابی و کسب درآمد بیشتر، داشتن مشتریان وفادار و بازاریابی و معرفی از طرف آنها می باشد.) در ادامه با مثال های ساده و کلاسیک در مقابل بازاریابی سنتی آشنا شوید:
- بلاگ ها در مقابل تبلیغات پاپ ها
- ویدئو مارکتینگ در مقابل تبلیغات بازرگانی
- لیست تماس های ایمیل در مقابل ایمیل های اسپم
محتوای اسپانسری (Sponsored Content)
با محتوای حمایت شده و اسپانسری، می توانید کاربران دیگر سایت ها را به شرکت و برند خود مشتاق نمایید. بسیاری از محتواهای شما می تواند در سایت های دیگر به اشتراک گذاشته شود که بعضی از سایت ها به صورت رایگان، این کار را برای شما انجام میدهند. یکی از معروفترین نوع بازاریابی در SPONSORED CONTENT، استفاده از اینفلوئنسرها می باشد. با استفاده از آنها می توان به صورت ویدیویی در شبکه های اجتماعی، برند و صنعت خود را به دیگران معرفی نمایید. یکی دیگر از راه های بازاریابی از طریق محتوای حمایت شده، نوشتن و انتشار مقالات و پستهای بلاگ است که کاربر را مشتاق به خواندن و پیگیری نمودن آن مطلب در سایت می کند.
وظیفه یک بازاریاب دیجیتال چیست؟
هدف و وظیفه اصلی یک بازاریاب دیجیتالی، هدایت آگاهی برند و تولید لیدها در هر دو کانال پولی و رایگان است که در هر شرکت در اختیار آن کارشناس بازاریاب گذاشته می شود. منظور از این کانال ها، همان شبکه های اجتماعی، رتبه سایت در موتورهای جستجو مانند گوگل، ایمیل، نمایش تبلیغات، بررسی سایت سازمان، وبلاگ مرتبط با شرکت نیز به حساب می آید و تمامی این موارد به عهده یک کارشناس بازاریاب یا مارکتر است.معمولا یک دیجیتال مارکتر، بر روی یک شاخص عملکرد کلیدی (KPI) متفاوت نیز متمرکز بوده تا بتواند عملکرد شرکت را نیز برای هر کانال، مورد بررسی قرار دهد.
برای مثال، یک بازاریابی که مسئول بخش seo است باید به ترافیک ارگانیک سایت و تعداد بازدیدهایی که به آن سایت وارد می شوند، تسلط کافی داشته باشد. امروزه Digital Marketer، نقش های متعددی در یک سازمان را بر عهده دارد. در یک شرکت و سازمان کوچک، یک دیجیتال مارکتر می تواند تمامی نقش ها را بر عهده داشته باشد و با تمامی تاکتیک های دیجیتال مارکتینگ ۳۶۰ آشنایی کافی داشته باشد. اما در مقابل، شرکت های بزرگی هستند که باید برای هر کانال خود، یک متخصص با استراتژی بالا استخدام نمایند تا آن افراد با دقت بیشتری وظایف خود را به سرانجام برسانند. در ادامه به معرفی چند مثال می پردازیم:
مدیر بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO Manager)
هدف شاخص عملکرد کلیدی: ترافیک ارگانیک
به صورت خلاصه و کوتاه، افرادی که در بخش سئو مشغول به فعالیت هستند، تمامی تمرکز خودشان را برای گرفتن نتیجه و رنک (Rank) بهتر در موتورهای جستجو مانند گوگل به کار می گیرند. مدیران سئو با شرکت ها و افرادی که در حوزه تولید محتوا فعالیت دارند ، باید مدام در ارتباط باشند تا از طریق ارسال پست در سایت و شبکه های اجتماعی، به نتیجه دلخواه خود دست یابند.
کارشناس محتوای بازاریابی
هدف KPI: مدت زمان حضور در صفحه، بازدید کلی وبلاگ و بررسی اعضای کانال های مختلف مانند اینستاگرام، یوتیوب و..
کارشناس بازاریاب محتوا همان خلق کننده و تولید کننده محتوای دیجیتالی به حساب می آید. آن کارشناسان، برای اینکه به کارشان نظم بدهند، از یک تقویم محتوایی برای ارسال محتوا به سایت و کانال نیز استفاده می کنند؛ در ضمن، تمامی محتواهای یک سایت می تواند از انواع گوناگون محتوا مانند محتوای نوشتاری در قالب مقاله، ویدئو، اینفوگرافیک و.. تشکیل شده باشد. یک شرکتی که دارای محصولات با کیفیت است، بهترین راه فروش او، داشتن محتواهای یکتا و مفید برای مشتری می باشد. مثلا در دیجیکالا، اگر محتوای با کیفیت برای هر کالا وجود نداشته باشد، یا نظری برای آن ثبت نشده باشد، امکان خرید آن کالا بسیار پایین می آید.
مدیر شبکه های اجتماعی
هدف KPI: اشتراک، بازدیدها و دنبال کنندگان
نقشی که یک مدیر شبکه اجتماعی بر عهده دارد، به ظاهر آسان ولی دارای پیچیدگی های خاص خودش می باشد. یک مدیر شبکه اجتماعی باید به نشر مطالبی که یک محتوا نویس برای آن سازمان به صورت متنی و بصری آماده کرده است، بپردازد. مدیر شبکه های اجتماعی باید با مدیر تولید محتوا برای ارسال پست های گوناگون بنا به استراتژی های درون شرکتی و زمانبندی محتوایی در ارتباط باشند.
دیجیتال مارکتینگ برای چه نوع کسب و کاری مفید است؟
همانطور که قبلا هم گفتیم، بازاریابی دیجیتالی برای هر نوع کسب و کاری مفید و کارآمد است. صرف نظر از آنکه، شرکت چه چیزی را می فروشد، با استفاده از دیجیتال مارکتینگ و مشاوره دیجیتال مارکتینگ می توان به شناسایی پرسونا برای ارائه بهتر خدمات به کاربران و مشتریان پرداخت. با توجه به مطالب ذکر شده، هر مشاغلی دارای یک استراتژی منحصر به فرد برای رشد و کسب درآمد نیز دارند.
دیجیتال مارکتینگ B2B
اگر شرکت شما از جمله شرکت هایی است که به جای ارتباط با مشتری با سازمان و شرکت های دیگری در ارتباط است، در اصطلاح از نوع B2B خواهد بود. احتمالا بازاریابی دیجیتالی شما، حول محور تولید Lead آنلاین میچرخد که در انتها، باید با یک شرکتی که فروشنده کالاها است، در تماس بود. هدف اصلی و استراتژی بازاریابی در چنین شرکت هایی، جذب و تبدیل بالاترین کیفیت لید برای فروشنده بر اساس سایت و کانال های دیجیتالی سازمانی می باشد.
بازاریابی دیجیتالی B2C
در روش بازاریابی بیزینس تو بیزینس، علنا شرکت ها و سازمان ها با یکدیگر در تماس بوده اند و برای فروش کالای خود، به دنبال یک فروشنده قهار می گشتند؛ در صورتی که در روش بازاریابی دیجیتالی B2C، یک شرکت یا سازمانی، با مشتری های مختلف در تماس بوده است. هدف این چنین شرکت هایی، جذب مشتریان از طریق سایت و کانال های شبکه اجتماعی می باشد. مخاطبان خاص از طریق سایت یا دیگر کانال ها، جذب آن برند می شوند و به مشتری وفادار نیز مبدل می گردند. بهترین سایت هایی که میتوان مشتریان وفادار را در آن پیدا نمود و کسب و کار خود را در آنها تبلیغ کرد، لینکدین و پینترست است.
چرا بازاریابی دیجیتالی مهم است؟
دیجیتال مارکتینگ به تعداد زیادی از مخاطبان کمک می کند تا با استفاده از روش های سنتی، مشتریان بالقوه و کسانی که تمایل به خرید محصولات شما دارند،را پیدا کنند. استفاده از این روش، بسیار با صرفه تر و کم هزینه تر از روش های سنتی بوده و حتی می توان موفقیت استفاده از این روش را به صورت روزانه مشاهده نمود. در ادامه به معرفی چهار هدف از دیجیتال مارکتینگ می پردازیم:
1- هدف قرار دادن چشم اندازهایی که به خرید محصولات یا خدمات منجر می شود.
اگر به روش سنتی به بازاریابی و تبلیغ محصولات خود بپردازید، مثلا کالای خود را در تلویزیون تبلیغ کنید یا در بیلبوردها قرار دهید یا در روزنامه های همشهری و غیره، آگهی کنید، شاید مشتریانی را به سمت خود جذب کنید اما نمی توانید بر تمامی آن ها نظارت داشته باشید و ببینید که چه تعداد کاربر با چه محدوده سنی، چه جنسیتی، با چه هدفی وارد سایت شما شده اند و اصلا از طریق کدام یک از تبلیغات شما، این کار انجام شده است. در مقابل این روش، می توان با استفاده از دیجیتال مارکتینگ تمامی موارد ذکر شده را مشاهده نمود و برای کاربران خاص خود، پیام های متفاوتی را ارسال کرد.
برای مثال، شما باید از مزیت هایی که یک شبکه اجتماعی با توجه به ویژگی هایی که در اختیار شما میگذارد استفاده نمایید. یکی از بهترین راه ها استفاده از PPC یا استفاده از استراتژی سئو می باشد. با توجه به روش های گفته شده، می توان مخاطب خاص را پیدا نمود و بر آن اساس، کالاها و خدمات را در اختیار آنها قرار داد؛ البته افرادی هم هستند که خدمات و کالا را از طریق جستجو کردن در شبکه های اجتماعی یا موتورهای جستجو پیدا می کنند.
در نهایت با استفاده بازاریابی دیجیتالی می توان به تحقیق درباره کالاها و سلایق پرسونا ها پرداخت و اگر هم کاستی در کار وجود داشته باشد، می توان استراتژی را به طرقی دیگر تغییر داد. از همه مهمتر، دیجیتال مارکتینگ به صنعت ها کمک می کند تا در گروه های فرعی، مخاطبان خود را پیدا نمایند.
2-مقرون به صرفه تر از روش های سنتی است
استفاده از Digital Marketing، این امکان را برای شما فراهم می سازد تا با استفاده از یک سری ابزار، کمپ های تبلیغاتی و بازاریابی خود را دنبال نمایند و مبالغ خود را در صورت نارضایتی از ROI، کاهش دهند. اگر از روش سنتی استفاده کرده باشید، خواهید دانست که به راحتی نمی توان مبلغ را کم یا زیاد نمود و اگر فیدبک خوبی از تبلیغ و آگهی بدست نیاورید، مبلغی به شما بازگشت داده نمی شود. بعلاوه با استفاده از بازاریابی دیجیتالی، شما این حق را دارید که محل انتخاب پول خود را کنترل نمایید. برای مثال، شاید شما ترجیح دهید که به جای پرداخت PPC، به ساخت اپلیکیشن و یا تولید محتواهای با کیفیت تر در شبکه های اجتماعی بپردازید. با استفاده از استراتژی های دیجیتال مارکتینگ می توان به طور مداوم چرخش داشت و از استراتژی های گوناگون برای بهتر شدن کار و عملکرد شرکت استفاده نمود. به صورت کلی، بازاریابی دیجیتال یک راه حل مقرون به صرفه بوده و فرصت های بیشماری را برای افرادی که از این روش استفاده می کنند، فراهم می کند.
مثال: اگر یک شرکت کوچک دارید و به دنبال دیده شدن و برند کردن خودتان هستید ولی بودجه شما بسیار محدود است، می توانید از سئو و تولید محتوا و وبلاگ نویسی برای داشتن درآمد بیشتر استفاده نمایید.
3- سبقت گرفتن از رقبا با استفاده از دیجیتال مارکتینگ
اگر در یک شرکت کوچک یا تازه به تاسیس مشغول به فعالیت هستید، بسیار برایتان سخت خواهد بود تا از رقبای قدیمی و بزرگ در آن عرصه پیشی بگیرید؛ چرا که آنها با هزینه کردن میلیون ها تومان در تبلیغات تلویزیونی، بیلبوردها و مجلات و غیره توانسته اند خود را به رتبه بالایی در صنعت خود برسانند. اما یکی از کارهایی که می توان بر آن ها غلبه کرد، استفاده درست از استراتژی دیجیتال مارکتینگ است.
به عنوان مثال: شما می توانید با تحقیق کلمات کلیدی، یک کلمه ای را که بسیار طولانی است و به اصطلاح long-tail keyword است و در موتورهای جستجو هم زیاد سرچ می شود را انتخاب نمایید. سپس برای آن، محتوای با کیفیت تولید نمایید و با روش سئو به آن صفحه اعتبار دهید. با این کار، گوگل و دیگر موتورهای جستجو کاری ندارند که کدام شرکت قدرتمند تر و قدیمی تر است، از آنجائیکه این کلمه با کلمه مورد جستجوی کاربر یکی بوده است، امکان نمایش چنین صفحه ای بسیار بیشتر خواهد بود. یک روش دیگری که می توان از رقبا سبقت گرفت، استفاده از اینفلوئنسرها جهت معرفی محصولات و خدمات در کانال شبکه های اجتماعی است.
4- دیجیتال مارکتینگ قابل اندازه گیری است
در بازاریابی دیجیتالی می توانید نمایشی از معیارهایی که برای شما بسیار مهم است مانند نمایش، اشتراک گذاری، بازدید، تعداد کلیک و مدت زمان حضور در صفحه را مشاهده نمایید. با این روش می توان تمامی تبلیغات را اندازه گیری کرد و مطابق با بودجه خود، آن را به کار گرفت. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که تبلیغی را در مجله به چاپ رسانده باشید ولی ندانید که چه تعداد افراد، آن را خوانده اند، ولی با روش دیجیتال مارکتینگ این امر امکان پذیر است. از طرف دیگر با استفاده از digital marketing، می توان میزان بازده سرمایه گذاری (RIO) را برای هر نوعی از جنبه های دیجیتال مارکتینگ سنجید، مانند بازدید و ترافیک وب سایت با استفاده از ابزاری به نام گوگل آنالیتیکس، بررسی عملکرد محتوا و Lead generation و…
چه نوعی محتوای دیجیتالی را باید ایجاد کنیم؟
در مرحله اول باید محتوایی را تولید کنید که خریداران کالا و خدمات شما به آن نیاز دارند و برای این کار باید کاربر و مشتری خود را بشناسید و بدانید که برای چه شخصیت، جنسیت و سلیقه ای، محصولات را برای فروش گذاشته اید. در واقع هدف اصلی، شناسایی و برطرف کردن چالش هایی است که به هنگام دستیابی به اطلاعات پرسونا با آن مواجه خواهید شد و سپس با توجه به نیاز، باید از آن محتواها استفاده نمایید که به آن نقشه محتوا هم گفته می شود و مطابق با نظر و سلیقه کاربر نوشته و بارگذاری می شود. هدف از قرار دادن نقشه محتوا مطابق زیر است:
1- متناسب با شخصیت فردی که قصد خرید دارد، نوشته و آماده شود.
2- چه مقدار آن شخص تمایل به خرید دارد و یا اینکه نوشته شما او را مجاب به خرید می کند یا خیر.
در اینجا با چند اصطلاح آشنا می شوید تا راحت تر بتوانید یک مسیر درست و هموار را برای سفر خریدار مهیا نمایید:
● مرحله آگاهی (Awareness Stage)
پستهای بلاک : استفاده از محتوا با کلمات کلیدی که کاربر در موتورهای جستجو به دنبال آن بوده است می تواند به یک نتیجه عالی و ایده آل برسد، تنها کافیست، آن محتواها از یک سئوی خوب بهره برده باشند.
اینفوگرافیک: به علت اشتراک گذاری زیاد، خیلی راحت تر از یک متن ساده در ذهن می ماند و خیلی راحت می توان در شبکه های اجتماعی از آن استفاده نمود.
ویدئوهای کوتاه: بعد از اینفوگرافیک، استفاده از ویدئو می تواند به برند کردن یک شرکت، کمک به سزایی نماید و قابلیت دانلود و اشتراک گذاری را هم دارد، فیلم ها و ویدیوهای خود را می توانید در هاست های رایگان مانند نماشا، آپارات، تماشا، یوتیوب و غیره بارگذاری کنید و خود را بیش از گذشته به کاربران معرفی نمایید.
● مرحله ملاحظات ( Consideration Stage)
کتاب های الکترونیکی: یکی از بهترین مراحل برای برند شدن و شناساندن برند یک محصول و شرکت، استفاده از کتاب های الکترونیکی یا همان Ebook ها بوده که با این روش می توان به تولید Lead پرداخت و خیلی بهتر از اینفوگرافیک و پست، قابلیت اشتراک گذاری را دارد.
گزارش های تحقیق: یکی دیگر از راه هایی که باعث Lead Generation می شود و از مطالب مهم نیز نشات گرفته است گزارشاتی بوده، که با تحقیق کردن و استدلال های درست در یک مجموعه، گردآوری شده و در مرحله آگاهی نیز به شما کمک خواهد کرد این گزارش های تحقیق، اغلب توسط رسانه ها و مطبوعات انتخاب می شوند.
وبینارها: در وبینارها می توانید اطلاعات مهم و جزئی تری را در قالب متن، ویدئو و اینفوگرافیک استفاده نمایید و یا با پرسش و پاسخ ، مطالاب بهتری را به کاربران انتقال دهید.
مرحله تصمیم گیری (Decision Stage)
استفاده از مطالعات موردی (Case Studies): استفاده از مطالب موردی و تجربیات می تواند به کاربران و افرادی که قصد خرید آن محصول را دارند، کمک کند و با دید بهتری به سمت آن کالا روانه شوند.
چطور دیجیتال مارکتینگ را انجام دهیم؟
در این بخش با 7 مرحله می خواهیم به شما کمک نماییم تا به بازاریابی دیجیتالی بپردازید، پس همراه ایران رسان باشید:
- مشخص کردن هدف
- شناسایی و مشخص کردن مخاطبان و کاربران هدف
- برای هر کانالی، بودجه درست تنظیم کنید.
- داشتن تعادل درست بین استراتژی های دیجیتالی پرداخت شده و رایگان
- بهینه سازی دارایی های دیجیتال برای موبایل
- تحقیق کلمات کلیدی را درست انجام دهید.
- براساس تجزیه و تحلیل اندازه گیری شده ، تکرار کنید.
1- اهداف خود را مشخص نمایید.
اولین و مهمترین مرحله در بازاریابی دیجیتالی، داشتن هدف برای کاری است که قصد انجام آن را دارید. برای مثال: اگر هدف شما افزایش Brand Awareness است، باید مدام کاربران زیادی را به سمت خود جذب کنید و در شبکه های اجتماعی مختلفی، خودتان را معرفی نمایید. اگر هدف نهایی شما فروش محصولات و خدمات است، باید توجه زیادی به سئو و بهینه بودن محتواهای سایت خود داشته باشید. یکی دیگر از راه هایی که میتوانید علاوه بر سئو به درآمد عالی برسید و به صورت کمپین های پولی انجام میشود، استفاده از (Pay Per Click) یا پرداخت به ازای هر کلیک می باشد. در هر هر صورت، شما باید هدف خود را از ایجاد بازاریابی دیجیتالی بدانید و مطابق با آن، از یک استراتژی درست استفاده نمایید.
2- مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید.
زمانی که شما هدف خود را مشخص می کنید، قطعا مخاطبان هدف خود را هم مشخص کرده اید و اگر این کار را نکرده باشید، باید پرسونا خود را که در بالا به ان پرداخته ایم را مد نظر بگیرید و ببینید که برای چه گروه از افرادی قصد دارید این بازاریابی را انجام دهید تا به سود عالی دست پیدا کنید. این نکته بسیار مهم است که مخاطبان هدف بسته به هدف و نوع کانال و کمپین ها می توانند متفاوت باشند.
به عنوان مثال: مخاطبان هدفی که در اینستاگرام مشغول به فعالیت هستند، افرادی جوان و نوپا بوده که به دنبال سرگرمی، خرید، دیدن ویدئوهای کوتاه و حتی آموزشی، هستند؛ در حالی که در لینکدین، کاملا برعکس بوده و افراد با سن بالاتر و تحصیلکرده و حتی افرادی که دارای کسب و کار و تجربه نیز بوده اند در آن مشغول به فعالیت می باشند.
3- برای هر کانالی، بودجه درست تنظیم کنید.
تعیین بودجه برای هر کانالی، بسته به موارد و هدفی دارد که می خواهید در آن کانال به آن برسید. اگر هدف اصلی شما استفاده از تکنیک های داخلی مانند استفاده از بهینه سازی سایت، رسانه های اجتماعی و خلق محتوا برای بازسازی و ایجاد یک وب سایت عالی است، نیاز به بودجه کلان ندارید و از طریق inbound marketing می توانید با کمترین هزینه به هدف خود برسید. استفاده از یک هاست مناسب و وردپرس و استخدام فردی که محتوای خوب می نویسد، می تواند در کاهش هزینه ها به شما کمک نماید. اما اگر از تکنیک های خارجی استفاده نمایید مانند تبلیغات آنلاین و خرید لیست ایمیل ها و.. قطعا باید هزینه بیشتری را پرداخت نمایید. برای انتخاب چنین تکنیکی باید بدانید که کدام یک از روش های خارجی برای بیزینس شما مناسب تر است و بر اساس همان، هزینه را انجام دهید.
به عنوان مثال: اجرای ppc با استفاده از گوگل ادوردز می تواند یک مناقصه ای باشد برای کسانی که می خواهند در رتبه های یک گوگل قرار گیرند و از رقبای خود سبقت بگیرند. البته بسته به رقابت کلمات کلیدی، بودجه ای که برای این کار در نظر گرفته می شود، کمی می تواند تغییر کند که نیاز به مدیریت درست دارد.
4- داشتن تعادل درست بین استراتژی های دیجیتالی پرداخت شده و رایگان
استراتژی بازاریابی دیجیتالی به هر دو جنبه تاثیرگذار پولی و رایگان نیز نیاز دارد. برای مثال: اگر برای پرسونا و نیازهای کاربر خود وقت بگذارید و محتواهای با کیفیت تولید نمایید تا آن کاربر بر اساس مطالب شما به سایت شما جذب شود و از شما خرید نماید، ممکن است که در حدود 6 ماه به طول بیانجامد و اگر به دنبال راهکار سریعتر می باشید، می توانید از روش های پرداختی برای این کار استفاده نمایید که سریعتر به نتیجه مورد نظر برسید. در حالت کلی، به شما توصیه می شود که روی بازدیدهای ارگانیک متمرکز باشید که به صورت رایگان انجام می شود و می توان از سئو و تولید محتوا، رسانه های اجتماعی و کلمات کلیدی طولانی برای نتیجه بهتر استفاده نمود.
5-بهینه سازی دارایی های دیجیتال برای موبایل
یکی دیگر از مولفه های دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی موبایل می باشد. در حقیقت 69 درصد از مصرف کنندگان زمان خود را صرف استفاده از موبایل می کنند و درصد این افراد در کشورهای آمریکا و ایران بسیار بیشتر است. در حال حاضر استفاده از دسکتاپ نسبت به گذشته بسیار کمتر از قبل شده و همه افراد ترجیح می دهند که از گوشی همراه نیز استفاده نمایند.استفاده از موبایل یعنی اینکه نه تنها سایت را برای دسکتاپ طراحی نمایید بلکه باید برای مصرف کنندگان موبایل نیز طراحی نمود. برای این کار نیاز است که صفحات وب، تبلیغات دیجیتالی، تصاویر رسانه های اجتماعی و تمامی دارایی هایی که به موبایل مرتبط است را مد نظر قرار بدید. اگر شرکت و برند شما به صورت مجزا دارای اپلیکیشن برای راحتی کار طراحی کرده باشد، تعداد افرادی که به آن شرکت و برند جذب میشوند بسیار بیشتر از شرکت های دیگر خواهد بود. بنابراین یکی از راه هایی که می توانید زیر چتر بازاریابی دیجیتالی قرار گیرید، استفاده از اپلیکیشن های طراحی شده برای شرکت می باشد؛ البته اگر از جمله کسانی هستید که تازه کار بوده و یا تمایلی به ساخت اپ شرکتی ندارید، میتوانید سایتی را طراحی کنید که هم برای کاربران دسکتاپ مفید باشد و هم کاربران موبایل، به راحتی بتوانند سایت شما را در گوشی های همراه خود باز کنند. یکی از عمده ترین کارهایی که برای بهتر کردن سایت خود می توانید انجام دهید، ریسپانسیو کردن سایت و موبایل فریندلی بودن نیز است. برای طراحی سایت، حتما از UI/Ux درستی استفاده نمایید و نظرات کاربران را هم در نظر داشته باشید. راه های بسیاری برای بهینه کردن اموال و دارایی بازاریابی وجود دارد که با استفاده از استراتژی های درست می توان کاربران زیادی را به سمت خودتان جذب نمایید.
6- تحقیق کلمات کلیدی را درست انجام دهید.
بازاریابی دیجیتالی به معنای دستیابی به مخاطبان هدف از طریق محتوای شخصی می باشد که بدون تحقیق کلمات کلیدی امکان پذیر نخواهد بود. یکی از نکات مهم و کلیدی در بازاریابی دیجیتالی، تحقیق کلمات کلیدی بوده است که به بهینه سازی سایت و نوشتن محتوای درست برای مخاطبان، کمک می کند. بعلاوه، تحقیق کلمات کلیدی رسانه های اجتماعی می تواند به بازاریابی محصولات و خدمات در کانال شبکه های اجتماعی تاثیر بسزایی داشته باشد.
اگر شما زمان کافی برای سئو و بهینه سازی سایت ندارید، یا بهتر است که آن را برون سپاری کنید یا اینکه به تحقیق درست کلمات کلیدی بپردازید. استفاده از keyword های درست برای محصولات و خدمات و همچنین استفاده از کلمات کلیدی طولانی و پرسشی، می تواند موقعیت و فرصت مناسبی را برای شما پدیدار نماید.
7- براساس تجزیه و تحلیل اندازه گیری شده ، تکرار کنید.
در نهایت، باید یک استراتژی بازاریابی دیجیتالی طولانی مدت برای خود طراحی نمایید. البته استراتژی بلند مدت را می توانید به تعداد کوچکتر هم تقسیم کنید و بعد از اجرای هر استراتژی، آن را آنالیز و مورد بررسی قرار دهید.
برای مثال، شاید بعد از دو یا سه ماه از ایجاد استراتژی خود، متوجه شوید مطالبی که در اینستاگرام شما وجود دارد برای کاربران زیاد جذاب نبوده است، در صورتیکه مطالب موجود در کانال توییتر یا فیسبوک شما را بسیار دوست دارند. بر این اساس باید نه تنها محتوای بهتری برای اینستاگرام خود تولید کنید، بلکه باید توییتر یا فیسبوک را جذاب تر از قبل نمایید تا کاربران بیشتری به سمت آن جذب شوند.
اگر متوجه شدید که بازدید و ترافیک یکی از صفحات قدیمی سایت کمتر شده است، باید با یک برنامه ریزی درست، آن صفحه را پر بازدید نمایید و اگر هم دارای صفحه مشابهی هستید که دارای رتبه بهتری در گوگل می باشد، می توانید آن را ریدایرکت نمایید.
به صورت کلی، دیجیتال مارکتینگ فضای گسترده ای را برای تمامی کسب و کارها ایجاد می کند و اگر هم در یک استراتژی به مشکل برخورد کردید، باز می توانید استراتژی خود را عوض کنید. بهترین کار قبل از شروع، مشورت با سازمان ها و شرکت هایی است که در حوزه دیجیتال مارکتینگ فعالیت دارند و ضمن تخصص لازم آشنا به ترند ها و آینده دیجیتال مارکتینگ هستند.