تاثیر کرونا بر فروشگاه اینترنتی ها !

فروشگاه اینترنتی و کرونا

دوران کرونا برای همه ی ما سختی های بسیار زیادی داشته و همچنان هم داره! این مهمان ناخوانده وقتی وارد زندگی ما شد، خیلی چیز هارو تغییر داد. از رفتارهایی که با آدم ها داشتیم تا نحوه ی خرید کردن هامون و شستن وسایلی که شاید قبلاً فکر شستن این وسایل بنظرمون مسخره می آمد، مثل شستن بسته ی پفک! اما این وسط خوبی هایی هم از کرونا بوجود آمد و تغییراتی که شاید سال ها طول میکشید تا انجام بشه خیلی سریعتر اتفاق افتاد. یکی از این تغییرات خرید اینترنتی بود و یک شروع تازه برای آینده دیجیتال مارکتبنگ !

درسته که اگر کرونا هم وجود نداشت باز هم خرید اینترنتی به مرور زمان محبوب و مجبوب تر میشد، اما کرونا باعث شد که خرید اینترنتی اهمیت بیشتری پیدا کنه و خیلی سریعتر مردم خودشون رو با این نوع از خرید وفق بدن!

تووی مدت کرونا خیلی از بازار ها بسته شد و خیلی از کسب و کار ها بخواب رفتن، اما این وسط بودن کسانی که از این فرصت استفاده کردن و با راه اندازی فروشگاه های اینترنتی بر بستر سایت و یا پیج های اینستاگرامی توانستن مشتری های خوبی جذب کنن و بازار خودشون رو رونق بسیار زیادی بدن. اما خیلی ها هم سعی کردن در مقابل تغییرات مقاومت کنن و با جملاتی مثل کی خرید اینترنتی میکنه! یا لذت خرید تووی رفتن به مغازه هستش، کسب و کار خودشون رو تووی همون حالت سنتی نگهدارند و از وضعیت فقط ناله کنند.

ما داخل شرکت دیجیتال مارکتینگ ایران رسان مشتریان زیادی داریم که بعد از اینکه با فروش اینترنتی مواجه شدن و کسب و کارشون رو از حالت سنتی (تلفن زدن و خرید کردن) به حالت آنلاین تغییر دادن متوجه این موضوع شدن که چقدر اتفاقاً بازار آنلاین فروش و مشتری های بیشتری داره! نکته ای که شاید کمتر کسی بهش توجه داشته باشه اینه که تووی بازار آنلاین شما محدودیت زمان و مکان ندارید!

در هر زمان و در هر مکانی ممکنه از شما خرید آنلاین انجام بشه و کسب و کار شما اینجا به وسعت یک منطقه در یک شهر یا فقط کسانی که از جلوی مغازه شما رد بشن نیست و اینجا شما به اندازه ی ایران میتوانید فروش داشته باشید. شما مشتریانی را پیدا خواهید کرد که شاید در فروش سنتی این افراد هیچوقت مغازه و یا فروشگاه شما را نبینند!

تاثیر فروشگاه اینترنتی بر تولید کننده ها

خیلی مواقع تولید کننده ها اجناسی که دارند رو به واسطه ها (دلال ها) میفروشند و این افراد نیز روی اجناس عددی را اضافه میکنند و سپس به مغازه دار ها میدن و مغازه دار باز روی جنس میکشه و بعد میرسه دست مشتری! این فرآیند هزینه های زیادی رو برای اجناس متحمل میشه و این با توجه به اینکه قیمت تولید جنس با توجه به تحریم ها زیاد شده با این اضافه قیمت ها عدد زیادی رو مشتریان باید بپردازند! اما فروشگاه اینترنتی برای تولید کننده ها هم میتونه این تاثیر رو داشته باشه که بعد از تولید جنس اون رو مستقیم و بدون واسطه بدست مشتری برسونن و اینجوری میشه خیلی هزینه هارو پایین تر آورد!

تاثیر فروشگاه اینترنتی بر مغازه دارها!

این وسط شاید خیلی از افراد این مورد رو حس کنند که فروشگاه های اینترنتی میتونه بازار مغازه دار هارو خراب کنه که البته برای بعضی ها ممکنه این اتفاق بیافته اما برای همه نه! همونطور که گفته شد در فروشگاه اینترنتی شما بازاری به وسعت ایران یا  در بعضی مواقع حتی در حد جهان خواهید داشت! اگر مغازه دار ها باز بصورت سنتی فکر کنند، بله بازار خرابی خواهند داشت و شاید از فروشگاه های اینترنتی مثل دیجی کالا، زنبیل، اکالا و … شکایت کنند!

اما اگر خودشون فروشگاه اینترنتی داشته باشند چی؟!

دنیای اینترنت دنیای بزرگی هستش که هر کسی میتونه با کمی متفاوت کار کردن سهمی در بازار داشته باشه و شاید یک فروشگاه اینترنتی الان وضعیت خوبی داشته باشه اما چند روز دیگه نه! اما اگر میخواید فروشگاه اینترنتی داشته باشید باید صفحه اول گوگل رو خیلی جدی بگیرید! قرار گرفتن در صفحه اول گوگل هم باعث میشه که محصولات شما دیده بشه و هم اینکه خیلی ها برند شمارو ببینند و بخاطر بسپرن!

ویژگی های فروشگاه اینترنتی خوب

فروشگاه اینترنتی خوب باید پارامتر های مختلفی داخلش رعایت بشه! از انتخاب رنگ سازمانی گرفته تا طراحی سایت و سئو، تبلیغات، ساخت شبکه های اجتماعی و … شاید در قدم اول این فرآیند برای خیلی از افراد ترسناک بنظر برسه و پر هزینه، اما اصلاً اینطور نیست! داشتن کسب و کار بعضی مواقع هزینه داره و بعد از اون درآمد، خیلی ها برای اجاره و رهن مغازه عدد های سنگینی پرداخت میکنند و خیلی ها برای ساخت ویترین و … اما وقتی صحبت از هزینه داخل فضای مجاری میرسه براشون ملموس نیست و این هزینه رو به چشم سرمایه گذاری نمیبینند! در صورتی که همینطور هست.

مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی

برای اینکه یک فروشگاه اینترنتی خوب داشته باشیم، باید مواردی که در زیر معرفی میکنیم رو بطور کامل داشته باشیم تا بتونیم راحت تر وارد بازار بشیم.

در قدم اول آنالیز کاملی در مورد رفتار مشتریان داشته باشیم تا بدونیم هر کاربر چه رفتاری قبل از اینکه از ما خرید کنه از خودش نشون میده.

بعد از شناختن رفتار مخاطب نیاز به آنالیز رقبا هستش که ببینیم رقیب هامون چطوری دارن کار میکنن و چه ویژگی هایی دارن که ماهم اون ویژگی هارو در سایت داشته باشیم تا ازشون عقب نمونیم.

قدم بعدی ساخت زیرساخت مناسب هستش. تووی این مرحله ما باید زیرساخت های سایتمون رو آماده کنیم تا بتونیم خیلی با قدرت وارد بازار بشیم و سهم زیادی از بازار رو مال خودمون کنیم یا اصطلاحاً بازار رو بگیریم! زیر ساخت های ما تووی فروشگاه اینترنتی سایت، شبکه های اجتماعی و در بعضی مواقع اپلیکشین های موبایل هستش که بسته به نوع کسب و کار ما و آنالیز مشتریامون یکی یا چندتا از این موارد انتخاب میشه.

حالا که زیر ساخت رو شناسایی کردیم وقت این رسیده که طراحی ها و پیاده سازی های این زیرساخت ها رو شروع کنیم، اینجا دانش تخصصی وارد کار ما میشه و نیاز هستش که یک نیروی متخصص بررسی این موارد و پیاده سازی های این کارهارو بعهده بگیره تا همه چیز دقیق و درست انجام بشه.

سایت، اپلیکیشن و یا صفحه ی شبکه های اجتماعی ما آماده شده حالا باید شروع به جذب مشتری کنیم! این مورد مهم ترین و اصلی ترین کاری هستش که برای موفقیت در بازار باید انجام بدیم. داشتن بهترین سایت دنیا بدون کاربر مفت هم ارزش نداره! پس باید این مرحله رو خیلی جدی بگیریم.

برای پیدا کردن کاربر مسیر های مختلفی وجود داره که در یک پروژه دیجیتال مارکتینگ تعریف میشه مثل سئو، تبلیغات در شبکه های اجتماعی، تولید محتوا، تبلیغات ایمیل و پیامک و … که با توجه به مشتریان و کاربران این موارد مشخص و انتخاب میشه. پیاده سازی هر کدام از این موارد باز نیاز به داشتن دانش فنی و داشتن تجربه ی پیاده سازی هستش که میشه از افراد متخصص در این حوزه مشورت گرفت یا کار پیاده سازی رو بدست این افراد سپرد.

این مقاله در حال بروزرسانی میباشد…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین مقالات